Eila Ekman-Björkman ”Ilo” Maalauksia 21.10. – 8.11.2018

Avajaiset la 20.10.2018 klo 14-16 

Vernissage lö 20.10.2018 kl. 14-16  – Opening sat 20th october 2018 at 2-4 pm

Tervetuloa- Välkommen-Welcome !

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman

eilan kutsu_edited.net

Taidemaalari Eila Ekman-Björkman  (s. 1938) on luonut mittavan taiteilijauran, joka on ulottunut kaikkien Euroopan merkittävien taidekeskusten lisäksi entiseen Neuvostoliittoon ja Yhdysvaltoihin. Taiteellisen toiminnan rinnalla hän on tehnyt ainutlaatuista pioneerityötä lasten ja nuorten kuvataidekoulujen perustamiseksi ja verkoston laajenemiseksi yli koko maan (nykyisin noin 200). Ensimmäisen koulun hän perusti Helsinkiin vuonna 1978 ja oli myös sen ensimmäinen johtaja. Tämän jälkeen hän on toiminut useiden Lasten ja Nuorten kuvataidekoulujen perustajajäsenenä, johtajana, opettajana ja konsulttina koulujen työn käynnistyessä ja edistyessä. Samoin on jäänyt elämään ja laajentunut hänen vaikutuksestaan perustettu Viborgin Lasten ja Nuorten taidekoulu Tanskassa.

Taiteilijan aloitteesta perustettiin vuonna 1991 Alfa Art oy, jonka toiminnanjohtajana hän on ollut alusta alkaen. Lasten ja Nuorten kuvataidekoulun toiminta käynnistettiin perustamisvuonna. Siinä hän toimi johtavana opettajana. Vuonna 1997 Alfa Art oy laajensi toimintaansa Taideoppilaitoksella, jossa on keskiasteen ammatillinen oppilaitos kaiken ikäisille. Opetussuunnitelmassa heijastuu taiteilijan voimakas sosiaalinen mielenlaatu, sillä sen aihekokonaisuuksissa on osioita, jotka takaavat taideammattia sivuavia ansiomahdollisuuksia.

Hän on luonteeltaan rohkea, inspiroiva ja karismaattinen. Hänen erityispiirteensä on aito usko jokaisen ihmisen oppimiskykyyn. Huomattavan energiamääränsä vuoksi hän on pystynyt itsenäiseen koulujen käynnistämis- ja johtamistyöhön ilman tavanomaisten taustaorganisaatioiden tukea.

e.e-b.net3

Eila Ekman-Björkman on tehnyt vuosien ajan yhteystyötä Helsingin seudun sosiaali-, nuoriso-, ja opetustoimen kanssa. Hänellä on kyky kannustaa ja innostaa nuoria uskomaan itseensä ja omiin voimiinsa. Taiteilijana hänellä on kokemuksellista tietoa siitä kuinka luova toiminta vapauttaa jännityksiä, mutta myös taiteen tekemisen edellyttämästä itsekurista teoksen loppuun saattamiseksi. Kokemuksensa ja rautaisen ammattitaitonsa hän on pyyteettömästi jakanut nuorille ja heidän kanssaan toimiville kollegoilleen ja työryhmille. (perusteluita kunniamerkin myöntämiseksi)

TASAVALLAN PRESIDENTTI Tarja Halosen myöntämä

Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ansioristi 2001

e.e-b.net1

Eila Ekman-Björkman kohtaa maalauksen aiheen kaikessa. Ideat tulvivat vaatien itselleen muodon ja niin syntyy kiihkeä keskeytymätön elämäntyö. Teoksena on sielun näkyjen kuvallinen kerronta, koristeellinen, samalla syvällinen värien maailma. Eila Ekman-Björkman sanotaan expressionistiseksi fauvistiksi, mutta hänen fauvisminsa ei jää pinnalliseksi kolorismiksi, vaan se vangitsee värien ja muodon rikkauden yhteydessä mystisen hetken, mielen syvyydessä kasvavan ajatuksen.

Eila Ekman-Björkman on harvinainen suomalainen taiteilija. Hän tuntee, pohtii, miettii sielun silmät suurina maailman mysteeriä ja ottaa avukseen synnynnäisen värittäjän siveltimen. Voimakkaat värit julistavat suhdetta maailmaan.Ihmisen hätää ja maailman pahoinvointia vastaan hän taistelee siveltimensä avulla! Ihminen, luonto ja mystiikka ovat pääosassa hänen töissään.Ehkä ihminen kuitenkin ensimmäisenä! Siitä on todistuksena myös pitkä ja ansiokas ura muotokuvamaalarina, vahva osa hänen taidettaan.

– Pertti Mustonen

e.e-b.net2

Painter Eila Ekman-Björkman

Painter Eila Ekman-Björkman finds inspiration in everything that she comes across. She is flooded with ideas that yearn to be fulfilled and this is the basis of a passionate continuous lifework. The result is a pictorial tale of the soul´s visions, decorative and at the same time a profound world of colors. Eila Ekman-Björkman is considered an expressionistic fauvist, but her fauvism is not only superficial colorism, it captures along with the richness of color and shape a mystical moment, a thought from deep within.

Eila Ekman-Brörkman is an extraordinary Finnish artist. She feels, ponders and observes the world´s mysteries with her eyes wide open, assisted by her innate talent to use the paintbrush. Strong colors declare her attitude towards the world. With the help of her paintbrush she fights against the anguish of humanity and the suffering in the world. Man, nature and mystics are the primary subjects in her paintings. Yet, perhaps man is still the most important. This is confirmed by her long and reputed career as a portraitist, a major part of her art.

  • Pertti Mustonen

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s