HARRI SYRJÄNEN 70 v. Kutlasepän töitä 30.3. – 18.4.2019

Harri  Syrjänen  70 vuotta !!  Kultasepäntöitä 30.3.- 18.4.2019

Avajaiset la 30.3.2019 klo 14-17

Sauli Heikkilä esittää kurkkulaulua.

Tervetuloa- Välkommen- Welcome!

harri.syrjänen.net

http://www.harrisyrjanen.fi

harri.syrjänen.koru.net

Harri Syrjänen  on pitkän uran tehnyt kultaseppä /kultaseppämestari, sekä nahkataiteilija.Hän perusti ensimmäisen työpajan 1971 Espooseen  vanhempiansa talon kellariin.Korujen ohella hän valmisti myös nahkavöitä ja laukkuja,joiden tekemiseen hän oli  itseoppinut. Kultasepäntaidot olivat karttuneet Helsingin kultaseppäkoulussa  60-luvulla.Omaperäinen muotokieli,sekä eräänlainen viimestelty karheus  tuotteissa sai suurensuosion  70-luvulla.

harri.syrjä'nen-koru.net

Merkittävä askel eteenpäin oli oman työpaja / liikkeen perustaminen1981 ,Helsingin Ratakadulle, silloisen Taideteollisuusmuseon ( Design museo) naapuriin. Aika Ratakadun studiossa on ollut antoisaa, siellä Harri on  työskentelyn lisäksi järjestänyt monia  yksityisnäyttelyitä erilaisilla teemoilla.  Harrin studio on toiminut myös merkittävänä koulutuspaikkana lukuisille alan opiskelijoille. Lukuisia ovat myös ne kerrat jolloin Harri on pajastaan lähtenyt  näyttely –ja esittelymatkoille ,ulkomaita myöden.

harri.syrjänen.1.net

Ansioistaan Harri Syrjänen on palkittu esim, Vuoden 1996 taidekäsityöläisenä ,sekä Valkoisen leijonan ansioristillä 2007. Hän on myös saanut Valtion Taiteilijaeläkkeen.Nyt Harrin täyttäessä  70 vuotta  on aika juhlistaa  näyttelyllä Galleria Dixissä.  Näyttelynkattauksessa tulee näkymään läpileikkaus lähes viisikymmenvuotiseen uraan,joskin pääpaino on  tämänhetkisessä tuotannossa. Näyttelytöissä näkyy Harrille ominaista oivaltaa huumoria, jopa vakavienkin aiheiden parissa. Myös teosten viimeistelty tyylikkyys  luo ajatonta kauneutta . Näyttelytyöt houkuttaa koskettamaan ja Harrin sanojen mukaan työt onkin luotu käytettäviksi,ei pelkästään vitriineihin katsottaviksi.

IMG_1272

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s