KevätNelikko – Den Blommande VårFyran  18.4. – 7.5.2020

KevätNelikko – Den Blommande VårFyran  

Nina Sabina Caballero  –  maalauksia

Touko Helenius –  öljyvärimaalauksia

NipA Nissinen   – pronssiveistoksia

Marja-Leena Eerola – maalauksia

touko.helenius.j.net  Tammi.net  Kuuma päivä.net FullSizeRender   Nalle.net   Mies meni puuhun, eikä tullut takaisin

Touko Helenius  öljyvärimaalauksia kankaalle

Olen etsijä. Uskon löytäväni näkökulmia, jotka synnyttävät ajatuksia.Sellaisia, jossa tuttujen asioiden uusi yhteys luo uuden, luovan näkökulman.Haluan luoda myös taiteen perinteen mukaista estetiikkaa-viihtyisyyttäajautumatta sisustajaksi. Pois se minusta.Etsintä johtaa moniin polkuihin, joita haluaa kulkea. Kurkistaa kulman taakse.Syntyy vaikkapa impressioita, joiden tavoite ei ole kuin olla maalaus-ei kuva.Syntyy ns. kirjallisia töitä, joissa on kaikissa tarina kerrottavaksi.Syntyy ehkä maagisia maisemia, joissa voi olla myös yhdistettynä kahta edellistä lähestymistapaa.En siis halua olla tunnettu jostain maneerista. Olla vaikkapa ”Nallemaalari”.Mikään näistä poluista ei ole toiselta pois. On myös muita polkuja joita ei tässänäyttelyssä ole mukana. Suuret puoliabstraktiot joita olen tehnyt etsien jotain linkkiä puhtaaseen maalaukseen, jossa ei ole mitään selitettävää. Ei mitään mitä pitäisi ymmärtää. Joku filosofi sanoi, että vain sellainen ihminen, joka ei pohdi otsansa hiessä maailman asioita, voi pohtia otsansa hiessä asioita, joita maailman ihmiset eivät pohdi. Polkuja riittää tutkittaviksi.

– Touko Helenius

IMG_4566   IMG_4567    IMG_4568

NipA. Kutsu ja Kotikivellä 5 kpl net      NipA.lintu.net

NipA Nissinen  – pronssiveistoksia

Muoto ja muodon sisältö. Ihmisenä oleminen ja sen muotokieli. Tunne, tunnelma, fiilis kuin musiikissa. Musiikki ja runous ovat tärkeä osa elämääni. Luoda teos, jonka tunne koskettaa. Naiset. Ovat inspiraatioitani ja veistosten luomiseen.

Uni. Kävelin tietä pitkin. Edestäni, tien poikki, kulki pillerinpyörittäjä lantapalloa pyörittäen. Jatkoin matkaani ylös oikealle kaartuvaa tietä.Saavuin lammelle, jossa oli paljon kultakaloja.


Form och formens innehåll. Människans vara och dess formspråk.Känsla och stämning som i musik.Musik och poesi utgör en viktig del av mitt liv. Skapa konst som berör.Kvinnor.Är mina inspirationskällor när jag arbetar med skulptur.

Dröm.Jag vandrade längs en väg. En pillerbagge korsade vägen med en gödselboll.Jag fortsatte längs vägen som svängde högerut.Jag kom till en damm med guldfiskar.

– NipA Nissinen

Exposed_Marja-Leena Eerola.net  Peilikuva.net  marja-leena.eerola. toinen minä, net      Valon ja varjon välissä.net   Grande finale.net   Valonsoturi. Eerola.net

Marja-Leena  Eerola    –  maalauksia      http://www.artmarsa.fi

Artist’s Statement

Piirtäminen on aina ollut minulle tärkeä ja vahva ilmaisukeino. Rakastan kynän liukuvaa lentoa ja spontaanisti paperille syntyvää herkkää viivaa. Lopputulos on aina yllätys. Piirtämisen viiva näkyy myös maalauksissani, välillä näkyvämmin ja välillä vain viitteellisesti. Maalatessa saan toteuttaa itseäni toisella tavalla, harkitummin ja hitaammin. Koen maalausprosessin meditatiivisena. Maalaan pääasiassa öljyväreillä, mutta hyödynnän myös akryylivärejä ja pigmenttejä. Piirtämisessä käytän eniten hiiltä, erilaisia kyniä ja tusseja.

Olen erityisesti kiinnostunut ihmisen kuvaamisesta. Aiheet ovat usein muotokuvamaisia henkilötutkielmia, joissa katse, ilme ja kehonkieli heijastavat kuvitteellisten henkilöiden luonnetta ja tunnetilaa. Vaikka henkilöhahmot ovat esittäviä tai viitteellisesti esittäviä, kyse ei ole anatomisesti tarkoista muotokuvista.

Käytän suunnitteluvaiheeseen ja aiheen tutkimiseen paljon aikaa. Hyödynnän työstöprosessissa omia luonnoksia, piirustuksia ja valokuvia, joista poimin yksityiskohtia ja yhdistelen niitä rakentaen lähtökohdan työlleni. Maalaukseni valmistuvat vähitellen, kerros kerrokselta. Minua kiinnostavat vanhojen mestareiden maalaukset, niiden tekniikka ja sen yhdistäminen omalla tavallani teoksiin. Vaikka saatan kypsytellä aihetta tarkasti ja tehdä useitakin luonnoksia, etenee prosessi fiiliksen mukaan ja sattumalle jää lopputuloksessa tilaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s