Ulla Bomanson Sininen huone Akvarelleja marraskuu 2019 DIX/studio

ULLA  BOMANSON      Marraskuun taiteilija DIX / studio

Sininen huone    –   Akvarelleja

2. – 30.11.2019

Avajaiset tiistaina 5.11.2019  klo 17-19

Tervetuloa!  Välkommen!  Welcome!

 

ulla.bomanson.net

sininen huone

vuorelle pitkä matka

aurinko nousee

Ihmisten väliset kohtaamiset ovat merkityksellisiä, saamme niistä virtaa, parhaimmillaan lataamme toistemme akkuja. Voiko katsoja kohdata kuvan samalla tavalla, niin että siitä syntyy energiaa, joka vaikuttaa katsojaan syvästi?

Voiko yhteiskunnan epäkohtiin ottaa kantaa ja vaikuttaa ”kauniilla kuvalla”? Vai pitääkö vielä kerran kuvata kaikki vääryydet ja julmuudet konkreettisesti? Väheneekö väkivalta, itsekkyys, vallanhimo ja ahneus maailmassa näitä asioita kuvaamalla? Kun kuva vaikuttaa ja jää ihmismieleen välittömästi, miten hyviä asioita maailmassa saadaan lisääntymään, jos mieleemme enenevässä määrin kertyy kauhukuvia? Miksi ei voida ajatella, että kuvat jotka synnyttävät iloa, optimismia, hymyä ja haltioitumista mystiikan, kauneuden ja elämän moninaisuuden edessä, eivät edes vähän lisäisi näitä asioita maailmassa.

Lintujen_vapaus_net

tuulet yltyvät

kaukana tuoksuu meri

tarina alkaa

Kuvani ovat pieniä runollisia tarinoita. Mimi ja Pierrot vaeltavat elämän näyttämöllä. Matkallaan he ovat kohdanneet elämän kauneuden, ilon ja huumorin. Myös suru, pelko ja pettymys ovat tulleet heille tutuksi. Toivoa ja löytämisen iloa Mimi ja Pierrot eivät ole vastatuulessakaan kokonaan kadottaneet. Heidän sydämessään on säilynyt rakkaus ihmiseen ja elämän ihmeen kunnioittaminen.

Salatut_vuoret_2018_net

Pyrin vangitsemaan kuviini katseen, käsien ja eleen ihmeen.Pierrotin valkoinen kaulus ja mustat vaatteet hivelevät silmääni ja symboliikka joka kätkeytyy mustan ja valkoisen ikuiseen vuoropuheluun, koskettaa aina yhtä syvästi. Ja sitten ovat Mimin pitsit, röyhelöt ja ruusut, kaikki se kaunis turhuus, joka niin lempeästi ravitsee väsynyttä sielua.

Mimin_valinta_net

Pysähdy hetkeksi, astu siniseen huoneeseen, kuvien toiseen todellisuuteen, jossa voi

hetken olla inhimmillisesti niin läsnä,että tuntee olevansa iloinen siitä, että on ihminen.

Jatka sitten matkaa mielessäsi hiukan vähemmän arjen pölyä, huomisen huolia ja menneisyyden murheita. Taikuri tarjoaa sinulle elämän pieniä suuria hetkiä. Ole hyvä!

valot sammuvat

aika on pysähtynyt

ihme tapahtuu

 

 

Riihimäellä 27.11.2019

Ulla Bomanson